Café Moeke 

★★★★☆


Vandaag was het een heerlijke dag, die (hoewel met een druilerig begin) op een terrasje tussen de bossen van Hollandsche Rading eindigde.

Nog nooit geweest, maar veel over gehoord: Café Moeke. Volgens mijn wederhelft een “uitstekend restaurant met goed eten”. Ik twijfelde dus geen moment toen hij voorstelde om bij Moeke te gaan eten, in tegenstelling tot het pannenkoekenrestaurant waar ik mijn zinnen op had gezet. Ook ik sta open voor goede suggesties!

Franse mosselpan Cafe Moeke

Dat Moeke ook nog drie soorten mosselpannen serveert in deze tijd van het jaar maakte de feestvreugde compleet. Ik besloot voor de “Franse pan” te gaan, vooral vanwege de bijzondere combinatie van cognac en crème fraîche waar de mosselen in werden gekookt. De combinatie met witte wijn (op Zeeuwse wijze) of bier (op Belgische wijze) vind ik ook erg lekker, maar af en toe wil je eens wat anders ontdekken. Ja toch?

Allons-y!

De Franse pan werd geserveerd met huisgemaakte patat, een salade en twee dipsausjes. De mosselen zelf waren erg lekker, al proefde ik niet veel van de cognac. De crème fraîche zorgde voor een zachte, romige smaak.

Vriendlief genoot van de “Sateh Bali”, de ossenhaasspies met pindasaus, groenten, friet en kroepoek. Ook erg smaakvol, lekker sappig en zeer de moeite waard. Ik ben altijd blij als ik een hapje mag proeven.

Als toetje kozen we voor de crème brûlée en de dagspecialiteit: aardbeien kwarktaart. Beiden geserveerd met een bijpassend bolletje ijs en koffie en thee. Een mooie afsluiting van een fijne dag.

Plaats een reactie