Burgerbar Den Haag Menu

Burgerbar Den Haag

★★☆☆☆


Tijdens de (voorlopig) laatste weken van mijn werkzame leven in Den Haag is het belangrijk om deze ‘zo aangenaam mogelijk te maken’, aldus één van mijn zeer gewaardeerde collega’s. Ik ga daarom graag even naar buiten om de benen te strekken en te ontsnappen aan de verstikkende klimaatregeling op de werkplek. Vandaag maakten we een ommetje via het Plein en ontdekten we de recent geopende vestiging van de Burgerbar. In Utrecht zit er ook al tijden eentje op de Neude, maar tot dusver is het er nooit van gekomen om deze uit te proberen.

En wat bestel je dan, bij zo’n bar helemaal gespecialiseerd in hamburgers? Juist, een Portobello Sandwich. Ik begrijp dat menigeen me nu voor gek zal verklaren, maar soms heb ik gewoon geen zin in een hamburger. Bovendien is het altijd wel uitdagend voor een eetgelegenheid om iets goeds te brouwen van zaken die geen ‘core business’ zijn. Het blijft voor de meesten een beetje lastig om een goede selectie aan vegetarische opties aan te bieden. De Burgerbar heeft er ééntje.

Een minuut of tien nadat we aan de bar hadden besteld en betaald, werden de burgers aan tafel geserveerd. Mijn sandwich zag er op het eerste gezicht goed uit en bestond uit een volkorenbol, belegd met een gebakken portobello, wat ijsbergsla, augurk, een plakje tomaat, ui, een plakje cheddar en de huisgemaakte burgersaus. Mijn tafelgenoot koos voor de Irish Burger, die er ook smakelijk en goed bereid uitzag.

Burgerbar Den Haag Portobello Sandwich

Burgerbar Den Haag Portobello Sandwich doorsnede

Hoe vonden we het? Achteraf gezien vind ik dit nogal moeilijk. Het was prima, maar niet bijzonder. De smaken waren vrij mild (of een beetje flauw?). De burgersaus had pittiger gemogen. Overigens stond er zout, peper, mosterd en chiliflakes op tafel, dus we hadden de burgers zelf op smaak kunnen brengen. Maar ik heb natuurlijk liever een burger die zo lekker is dat dat niet nodig is!

Voor mij is de Burgerbar daarom een redelijk alternatief voor de reguliere fastfood ketens, maar zeker niet de culinaire ontdekking waar ik op hoopte.  Ga ik hier nog een keer naar toe? Ik denk het niet, tenzij ik snak naar een gebakken portobello en niet in staat ben om die zelf te maken.

Advertenties

2 gedachten over “Burgerbar Den Haag”

 1. Ha Kim,
  Wat een leuke site. Je had het weleens verteld maar nu eens goed de tijd voor genomen. Hebben ze hier ook koshere burgers? Zo ja dan heb ik er weer een adresje bij.
  Hartelijke groet,

  geert

  Like

  1. Hoi Geert,
   Of de Burgerbar helemaal kosher is, dat weet ik niet. Wel kan je zelf de burgers samenstellen en kiezen welke ingrediënten je wel of niet op je broodje wilt 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s