Banaan havermout bonkjes met Rooibos thee

Banaan havermout bonkjes

Gisteren zag ik een van mijn Facebook-vriendinnen een bericht ‘liken’ met een recept voor “skinny chocolate chip oatmeal breakfast cookies“. Drie ingrediënten en hartstikke verantwoord, zeggen ze. Dat geloof ik ook wel hoor, zeker in vergelijking met de oatmeal cookies die je bij AH of de Kiosk ziet liggen (mierzoet, maar errug lekker).

Gelukkig had ik nog twee rijpe bananen in de koelkast liggen die ik zelf niet meer lekker vind om zo te eten, dus leek het me een prima idee om deze op te offeren voor een experimentje.


Banaan havermout bonkjes 

12 koekjes (4-6 porties)
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 100 gram havermoutvlokken
  • 4 el/handje cacao nibs (of rozijnen, chocolate chips, gehakte nootjes, cranberry’s, kokosrasp, etc)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een rooster met bakpapier. Prak de bananen in een kom, meng met de havermout en de andere ingrediënten naar keuze. Maak van het mengsel 12 balletjes en leg deze op het bakpapier. Bak ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven of tot de balletjes mooi bruin zijn geworden.

Lekker om warm te eten bij het ontbijt!


Ik heb zelf cacao nibs gebruikt waardoor je af en toe zo’n lekker pure, bittere chocoladesmaak meekrijgt. En ja, het zijn geen zoete koekjes en daar moet je misschien een beetje aan wennen, maar om een ontbijtje op een verantwoorde manier een beetje op te leuken is dit helemaal prima en super makkelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s