Gnocchi ‘Al Sapore D’Estate’

Ongeveer een jaar geleden heb ik ter ere van de bruiloft van één van de leden van mijn schoonfamilie een gnocchi recept geschreven. Leuk idee, zo’n persoonlijk kookboek met recepten van de hele familie!

Ook dit jaar hebben we deze gnocchi gemaakt (en ik krijg er meteen weer zin in!). Hartig, smeuïg, perfect voor een zwoele nazomeravond.


Gnocchi ‘Al Sapore D’Estate’

Voor 3 tot 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
zomerse gnocchi
Ingrediënten
De hoeveelheden zijn bij benadering, pas aan naar eigen smaak!
500 gram gnocchi di patate (bijv. De Cecco)
200 gram biologische spekreepjes
250 milliliter verse slagroom
100 gram Parmigiano Reggiano (geschaafd)
250 gram kastanjechampignons
1 flinke ui
130 gram semi-zongedroogde tomaatjes (bijv. AH)
125 gram rucola

Bereidingswijze
Snipper de ui en snij de kastanjechampignons in plakjes. Bak de spekreepjes (zonder olie) bruin in een koekenpan met antiaanbaklaag. Haal de gebakken spekjes uit de pan en houd deze apart. Bak in het spekvet de ui glazig en de champignons zacht. Roer de zongedroogde tomaatjes door het ui en champignonmengsel en bak deze ongeveer 1 minuut mee. Voeg hierna de slagroom toe en laat het geheel 5 á 10 minuten zachtjes inkoken.

Kook ondertussen de gnocchi beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing en laat deze uitlekken.

Wanneer de saus enigszins is ingekookt kunnen de spekjes, de gekookte gnocchi, de helft van de Parmezaanse kaas en een kwart van de rucola aan de saus worden toegevoegd. Roer het mengsel een paar
minuten door om alles goed te verwarmen, tot de kaas is gesmolten en de rucola is geslonken. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Verdeel de overgebleven rucola in een cirkel over de borden en schep de gnocchi in het midden. Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s