Inspiratie

Beter goed gejat dan slecht bedacht. En er zijn zoveel mooie en leuke en fantastische foodblogs en -boeken om te lezen! Het zou zonde zijn om daar geen linkje van te delen.

Wil je weten waar ik online mijn inspiratie vandaan haal?
Lees dan verder op een paar van de blogs aan de rechterkant →


Mijn kookboeken

Langzaam maar zeker groeit mijn collectie kookboeken. De lijst hieronder geeft een aantal van mijn favoriete, meest praktische en inspirerende kookboeken weer. Sommige boeken zijn vrij nieuw en modern, andere zijn echte ‘klassiekers’. De links sturen je door naar de webshop waar deze boeken onder andere verkrijgbaar zijn.

 • Everyday Super Food – Jamie Oliver
  Mooi boek met verantwoorde recepten. Elk gerecht bevat een beperkt aantal calorieën waardoor je eigenlijk altijd goed zit als je een van Jamie’s gerechten kookt. De Nederlandse versie vind je hier.
 • Cook with Jamie – Jamie Oliver
  Echt een top boek met alle basisregels, technieken en meer die je nodig hebt om een goeie thuiskok te worden! De Nederlandse versie vind je hier.
 • De Zilveren Lepel – Anoniem
  Dit is de Bijbel onder de Italiaanse kookboeken, met meer dan 2000 recepten. Met recepten uit alle windstreken, niet alleen Italie! Een boek om trots op te zijn.
 • Veg! – Hugh Fearnley-Whittingstall
  Ik ben gek op groenten en dankzij dit boek staan groenten heel vaak in de hoofdrol bij ons op tafel. Weer eens wat anders dan een pan gekookte sperziebonen.
 • Slow Cooked – Olivia Andrews
  Als je een slowcooker hebt mag dit boek niet ontbreken in de kast. Afwisselende recepten, die je eventueel ook gewoon op het fornuis kan maken.

Wordt vervolgd…

 

Advertenties

De ontdekkingstocht van een amateur-foodie met een culinair tintje

%d bloggers liken dit: